Saiz Teks

A- A A+

Pilihan Warna

A A

settings

A- A A+
A A

Hebahan Pusat Sumber : Isteri Duda Terhangat

Dikemaskini pada .

 

Membaca Menyuluh Minda  - Hebahan Buku Baharu

Buku untuk rujukan dan pinjaman seperti berikut:

 
Judul : Isteri Duda Terhangat
Pengarang : Qhayra Qhayriesa
Tahun Terbitan : 2016
No. Panggilan : M Fic QHA 2016
Sinopsis:
Kehidupan Ellina memang sengsara. Sudahlah tiada mak sejak kecil, abangnya pula melarikan diri dari rumah sewaktu remaja. Tinggallah Ellina bersama ayahnya yang kuat berjudi. Bertambah sengsara hidup bila dirinya hampir-hampir dijadikan pelacur oleh Pak Samad gara-gara mahu menebus hutang ayahnya itu. Mujur Hajah Zainun sudi membeli Ellina, tetapi ada syaratnya.
 
Mahu tak mahu Ellina harus akur memandangkan dia tidak mampu membalas budi yang diberi perempuan tua itu. Syukurlah dia bahagia melayari bahtera perkahwinannya dengan Datuk Zafran walaupun lelaki itu bergelar duda terhangat di pasaran. Namun, dugaan hidup takkan pernah berhenti. Ada saja yang cuba meruntuhkan kebahagiaan rumah tangganya, tak kiralah sama ada Pak Samad yang masih tidak jemu-jemu mengganggu atau Puan Sri Arisa, bekas isteri suaminya.
 
Janji yang diberikan Datuk Zafran berjaya menghilangkan duka Ellina. Namun, mampukah Ellina terus bersabar dengan fitnah yang dilemparkan Puan Sri Arisa? Sanggupkah dia berpisah dengan suami kesayangannya semata-mata ingin memenuhi kehendak Pak Samad yang tidak jemu-jemu mengganggu kebahagiaan hidupnya?
 
 
Bersama-sama kita membaca memperkayakan minda ... siapa cepat, dia dapat !
Untuk pertanyaan / maklumat lanjut, sila hubungi Pn. Asrina / Pn. Suriani di talian 03-22887603 / 7204.
 
Sekian, terima kasih.
 
Pusat Sumber Maklumat
Jabatan Penyiaran Malaysia

Cetak Emel

offcanvas