Saiz Teks

A- A A+

Pilihan Warna

A A

settings

A- A A+
A A

Hebahan Buku Baharu: Teknik Terkini EXCEL untuk Pengurusan

Dikemaskini pada .

"Membaca Menyuluh Minda" - Hebahan Buku Baharu

Sukacita dimaklumkan bahawa Pusat Sumber Maklumat (PSM) telah memperoleh buku baru bersedia untuk rujukan dan pinjaman seperti berikut:-

 
Judul : Teknik Terkini EXCEL untuk Pengurusan
Pengarang : Buana Suhurdin Putra
Tahun Terbitan 200?
No. Panggilan 005.36 BUA 200?
 
 
Sinopsis: 
 
Microsoft Excel merupakan software yang dirancang dan dicipta untuk memenuhi keperluan dokumen-dokumenspreadsheet atau dokumen berbentuk jadual atau lembaran kerja worksheet. Salah satu kemampuan dasar yang dimilikinya adalah mampu membuat rumus, fungsi dan formula di mana software tersebut akan mampu membuat perhitungan dari bahagian yang berkaitan sehingga membentuk suatu rumus atau formula.
Buku Teknik Terkini Excel untuk Pengurusan menjelaskan tentang praktis dan sistematik cara menggunakan fungsi yang tersedia dalam Microsoft Excel. Selain itu juga, buku ini dilengkapi dengan contoh kes yang akan menjejaskan cara membuat fungsi dalam fungsi. Contohnya cara membuat Laporan pengeluaran, Resit di EXCEL dan pengelasan untuk sebuah pertandingan. Dengan itu, kita dapat mengetahui cara menyelesaikan secara cepat dan tepat dari sesuatu masalah yang berlaku. Di dalam Excel juga data akan disusun dengan terapi dan memudahkan pengguna untuk mengakses data tersebut dalam beberapa saat sahaja.
Buku ini sesuai dijadikan panduan dan rujukan untuk memahirkan lagi diri dalam menggunakan aplikasi Microsoft Excel. Kemahiran ini sangat berguna untuk menguruskan data dan maklumat.
 
 
 
 
Bersama-sama kita membaca memperkayakan minda ... siapa cepat, dia dapat !
Untuk pertanyaan / maklumat lanjut, sila hubungi Pn. Asrina / Pn. Suriani di talian 03-22887603 / 7204.
 
Sekian, terima kasih.
 
Pusat Sumber Maklumat
Jabatan Penyiaran Malaysia

Cetak Emel

offcanvas