Siaran Media

Hebahan Buku Baharu : PSMS (Pinta SayangMu Sedetik)

Last modified on .

"Membaca Menyuluh Minda" - Hebahan Buku Baharu

Sukacita dimaklumkan bahawa Pusat Sumber Maklumat (PSM) telah memperoleh buku baru bersedia untuk rujukan dan pinjaman seperti berikut:-

 
 
Judul                     : PSMS (Pinta SayangMu Sedetik)
Pengarang           : Alina Haizar
Tahun Terbitan   : 2015
No. Panggilan     : M Fic ALI 2015
 
 
Sinopsis:
 
Naluri keibuan Syidah telah menimbulkan keinginannya untuk mempunyai anaknya sendiri. Tetapi sukar buatnya kerana dia mempunyai masalah fibroid yang serius dan dia bukanlah muda lagi. Sebelum tertutup terus peluang Syidah untuk mendapatkan zuriatnya sendiri, Syidah mesti kahwin dengan segera!
Akhirnya, Zulfakar (musuh ketat Syidah) sudi membantu Syidah merealisasikan impiannya. Dia sanggup menolong Syidah kerana dia ingin lari dari desakan Marissa dan Syafina agar berkahwin dengan mereka. Perkahwinan ini adalah jalan keluar untuknya. Dia akan dapat zuriatnya sendiri tanpa melibatkan soal hati dan perasaan dengan Syidah.
 
Perkahwinan ini menguntungkan kedua-dua belah pihak. Namun, tak mudah menjalani hidup secara ‘marriage of convenience’ ini kerana macam-macam hal lagi menyukarkan perkahwinan ini.  Berjayakah Syidah dan Zulfakar mengharungi dugaan ‘marriage of convenience’ ini?
 
 
 
Kami mengalu-alukan kunjungan YBhg Dato/Datin/Tuan/Puan ke PSM yang bertempat di Aras 2, Wisma Berita.
Untuk pertanyaan / maklumat lanjut, sila hubungi Pn. Asrina / Pn. Suriani di talian 03-22887603 / 7204.
 
Sekian, terima kasih.
 
Pusat Sumber Maklumat
Jabatan Penyiaran Malaysia

Print