Saiz Teks

A- A A+

Pilihan Warna

A A

settings

A- A A+
A A

Siaran Media

SIARAN MEDIA - Fight Back To School

Dikemaskini pada .

 

Stephen Chow Kembali Ke Sekolah Dalam “Fight Back To School” di TV2

KUALA LUMPUR, 20 April 2018 – Slot Golden Dragon seperti biasa menjanjikan filem-filem hebat Hong Kong khas buat penonton setianya. 26 April ini saksikan filem aksi komedi “Fight Back To School” pukul 9.30 malam.

Kalau di Malaysia kita ada Saiful Apek sebagai otai lawak. Jika di Hong Kong, pastinya nama Stephen Chow sinonim dengan filem-filem komedi yang pastinya muncul dengan pelbagai gelagat mencuit hati.

Filem arahan Gordon Chan ini mengangkat watak Chow Sing-Sing, lakonan hebat Stephen Chow sebagai seorang anggota polis. Chow akan dipecat tetapi diberi satu lagi peluang untuk menyelamatkan kerjayanya.

Dia diarah oleh ketuanya untuk menjalankan siasatan di sebuah sekolah apabila pistol milik ketuanya didapati hilang setelah sekumpulan pelajar dari Sekolah Tinggi Edinburg membuat lawatan ke balai polis. Maka Chow terpaksa menyamar menjadi salah seoarang pelajar baru di sekolah itu. Dia turut dibantu oleh Sarjan Tat yang menyamar sebagai tukang kebun.

Sekumpulan pelajar yang diketuai oleh Johnny sentiasa membuli pelajar-pelajar lain dan keberanian Chow berhadapan dengan mereka menyebabkan dia disanjung dan dianggap sebagai pembela dalam kalangan pelajar lain.

Sementara itu, Chow terpikat dengan kejelitaan seorang guru kaunselor bernama Ho. Hubungan mereka bertambah erat apabila Ho membuat kelas tambahan khas untuk Chow. Namun identitinya terbongkar apabila dia diserang sekumpulan penjahat ketika sedang berjalan dengan Ho.

Chow berjaya mengesan pistol tersebut yang dicuri oleh Johnny. Dia bersubahat dengan ketua gengnya, Teddy yang terlibat dalam penyeludupan senjata api.  Akhirnya, Chow yang dibantu oleh Tat dan pelajar-pelajar lain berjaya memberkas Teddy dan konco-konconya. Chow juga berjaya memikat cikgu Ho dan dinaikkan pangkat sebagai ketua inspektor.

Bagi anda yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

 

- ### -

 

 

 

Cetak Emel

offcanvas