Saiz Teks

A- A A+

Pilihan Warna

A A

settings

A- A A+
A A

Hebahan Pusat Sumber : Rebut Hati Encik Duda

Dikemaskini pada .

 

Membaca Menyuluh Minda  - Hebahan Buku Baharu

Buku untuk rujukan dan pinjaman seperti berikut:

    
 
Judul : Rebut Hati Encik Duda
Pengarang : Edziani Abd Rahman
Tahun Terbitan : 2016
No. Panggilan : M Fic EDZ 2016

Sinopsis:
Majlis perkahwinan dibatalkan?
Humaira buat gila bila batalkan majlis perkahwinannya dengan Sharnaaz yang bakal berlangsung lagi sebulan. Tak kuasa bersuamikan lelaki curang. Dia rela dapat malu daripada merosakkan masa depannya.
 
Bila keluarganya kecoh, barulah Humaira terfikir mahu cari pengganti pengantin lelaki. Tapi, siapa yang mahu digantikan? Takkan Pak Mat si duda tua kerepot yang tergila-gilakannya? Bila hati dah runsing, dia lamar sahaja Ziyad si duda anak satu yang baru dikenali.
 
Terpaku Ziyad bila dirinya dilamar. Bukannya dia tidak kenal si dara pingitan itu. Walaupun dia tegas melayan Humaira, tapi si gadis tidak pernah kisah. Paras rupa Humaira mengingatkan Ziyad kepada arwah isterinya. Dalam detak hati ada satu lagi perasaan yang buatkan pintu hatinya berdetak. Namun, Ziyad menafikan dan dia pilih untuk terus setia kepada Zurin.
 
Bila hati dah suka dan terpikat Humaira terus dengan misinya. Biar keras hati Ziyad, dia akan terus kikis ruang demi ruang untuk masuk ke dasar hati si pemuja hati. Ada sahaja yang dilakukannya untuk buat Ziyad terpikat dengannya. Dan, kalau dah jodoh tak ke mana juga. Bersama dan bersatu akhirnya.
 
Apakah Ziyad akan akur dan mengaku kalah membiarkan Humaira merebut hatinya? Adakah cinta mereka berdua boleh bersatu seperti yang diinginkan Humaira?

 
 
Bersama-sama kita membaca memperkayakan minda ... siapa cepat, dia dapat !
Untuk pertanyaan / maklumat lanjut, sila hubungi Pn. Asrina / Pn. Suriani di talian 03-22887603 / 7204.
 
Sekian, terima kasih.
 
Pusat Sumber Maklumat
Jabatan Penyiaran Malaysia

Cetak Emel

offcanvas